Livet,  Studieliv

Raindrops keep falling on my head

Så er den skriftlige eksamen overstået, og jeg kan nu drage et lettelsens suk. Nu mangler jeg bare den mundtlige eksamen i den første uge af september, og så er jeg up-to-speed. Noget af det bedste ved en overstået eksamen, er, at kunne lukke ned for alle de dokumenter, pdf’er, og hjemmesider, man har haft åbne i forbindelse med forberedelse til eksamen. Hvis man vil tage tilfredsfølelsen til et yderligere niveau, kan man knytte en lille kommentar til hvert et klik. ”Farvel”, ”Ses!”, ”Aldrig mer’”, ”Fuck dig, William Faulkner.” Eller hvad man nu lige føler for. Den sidste lille sayonara kan altså anbefales!

Da jeg ved 13-tiden tog turen hjem fra Frederiksberg, gik det op for mig, at sommeren næsten er slut. Ihvertfald ifølge kalenderen. Måske burde jeg skrive ‘sommeren’ i anførelsestegn, da det har været noget elendigt sjask det meste af tiden. I søndags fodrede Chuck og jeg for eksempel ænder i Ørstedsparken, i monsun-lignende regnvejr. Det var bare os og en pose toastbrød, én eller to ænder, og så en håndfuld turister, der må have tænkt deres. Her hviler Sofie og Chuck, hvis’ dedikation til dyrene kun blev overgået af Dyrenes Beskyttelse. Og de fodrer altså kun ænder i tørvejr.

Jeg ved godt, at der er nogen, der sværger til efterår, men jeg er ikke fan af det overhovedet. Det føles som én lang sej ceremoni, hvor alting stille og roligt dør, mens ens frihed begrænses mere og mere med store frakker og tidlige solnedgange. Der kan selvfølgelig også være noget hyggeligt ved det – altså efteråret, og det er jo ikke fordi overgangen fra sommer til efterår burde være særlig dramatisk, med det vejr vi har haft. Måske skal jeg bare tage ja-hatten på, og sige, at årstidernes skiften er noget, jeg absolut ingen kontrol har over, og der er ikke noget, der hedder dårligt vejr, men dårlig påklædning! (Det er muligvis den første løgn, jeg nogensinde fik fortalt i dette liv.) Og så mentalt forberede mig på “the return of the dyne-jakke”, som har fulgt mig i tykt og tyndt igennem de sidste mange danske efterår/vintre – og, lad os være ærlige – den første lange del af foråret.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: