17 spørgsmål til

17 spørgsmål til madblogger Tina fra hverdagsro.dk + opskrift på rustikke grøntsagsboller

Tina Hverdagsro.dk

Jeg har været så heldig at få lov til at interviewe madblogger Tina Andersen fra hverdagsro.dk, om hendes passion for madlavning, og hvad der fik hende til, at starte sin madblog. Tina har også været så venlig at inkludere en opskrift på lækre grøntsagsboller, som jeg ihvertfald ved skal med i min madpakke. Denne finder I til slut i indlægget. Hyg jer, og husk efterfølgende at besøge Tinas blog, hvor I finder mange flere skønne opskrifter!

17 spørgsmål til Tina

Hvorfor begyndte du at blogge?

Hverdagsro.dk startede op i april i år, så bloggerverdenen er relativ ny for mig. Der var flere grunde til at jeg startede min madblog. Jeg har altid elsket at lave mad, og faktisk altid haft en hemmelig drøm om at lave en kogebog, så derfor var det helt oplagt at starte en online én af slagsen. Det havde ydermere den fordel, at på bloggen kan jeg selv bestemme 100% både hvad angår indhold, præsentation og posting frekvens. Så på den måde er det et sjovt frirum for mig som jeg virkelig nyder.

Bloggen har desuden givet mig mulighed for i praksis at arbejde med programmer som WordPress og Mailchimp, samt SoMe på en helt anden måde end jeg har mulighed for på mit job, og det er fedt. Jeg arbejder til daglig med marketing for et ret stort firma, så det er sjældent jeg her kan gå i dybden med de virkelig lavpraktiske aspekter af online.

Hvad håber du, at andre tager med fra din blog?

Min blog er en platform, hvor der næsten hver dag postes en ny lækker opskrift, hver søndag et forslag til den kommende uges madplan, og hver fredag er der Happy Hour Friday, med en opskrift på en lækker cocktail. Det er ikke en blog hvor man finder de store filosofiske tanker, men derimod masser af idéer og inspiration til hverdagsmadlavningen.

Hvis du skulle beskrive din blog med tre ord, hvad skulle det så være?

 • Madinspiration
 • Hygge
 • Madglæde

Hvad er dit favorit køkken?

Jeg har rejst vældig meget både privat og med mit job, og fået fantastisk mad i alle hjørner af verden. Men skulle jeg fremhæve et enkelt køkken må det nok blive det italienske. Vi boede i Rom for en del år siden, og det italienske køkken er bare fantastisk i al sin enkelhed.

Hvad er din yndlingsret at spise, og hvad er din yndlingsret at lave?

At spise må det nok være kinesiske retter fra Szechuan køkkenet. Kombinationen af det let søde og hot/spicy er helt fantastisk, og hvis jeg ser det på menuen er det altid der jeg ender. Jeg har ikke rigtig nogen speciel yndlingsret at lave, men af diverse madlavnings discipliner er det bagning jeg synes er sjovest.

Hvornår begyndte du at blive glad for at lave mad?

Jeg har egentlig altid lavet meget mad, men det er nok især i løbet af de seneste par år, at jeg har fokuseret mere på det. Tidligere var der en del hovsa løsninger i ugens løb, når alle i familien havde travlt med job, skole og fritidsaktiviteter, og vi ikke lige havde fået planlagt hvad der skulle på bordet om aftenen. Efter at vi indførte en ugentlig madplan, er der kommet system i tingene, og det har automatisk ført til langt mere spændende mad på bordet i det daglige.

Hvad var din første “store” succesoplevelse i dit køkken?

Den tror jeg faktisk stadig jeg har til gode!

Hvad tænker du om det danske køkken?

Jeg tror, at meget af den kulturarv vi bærer rundt på er stærkt knyttet til den mad vi er vokset op med. Og derfor er det vigtigt at vi sørger for, at de gamle opskrifter og retter ikke går tabt. Hjemme hos os elsker vores børn frikadeller, boller i karry, brunkål osv. Retter som jeg selv er vokset op med, og som jeg i dag serverer på lige fod med pizza, humus, og masser af andre internationale retter. Det danske køkken er i konstant udvikling og det er skønt, men jeg vil gerne som forældre sikre at mine børn også lærer at lave de gamle danske retter, for de er den del af vores kultur. Derfor finder man også opskrifter på masser af de klassiske ”mormor retter” på Hverdagsro.dk.

Er der noget, du godt kunne tænke dig at prøve at lave, men som intimiderer dig?

Nej, faktisk ikke. Der er enkelte ting hvor jeg har tænkt at ”nu prøver jeg simpelthen til den sidder lige i skabet”, f.eks. macarons som jeg bagte et hav af gange inden de blev rigtige. Men lige præcis med mad har jeg altså en total tro på at det nok skal lykkes – i hvert fald til et niveau hvor jeg selv er tilfreds. Jeg er jo ikke uddannet kok eller lignende, og mange af de ting jeg laver, ville en professionel da sikker ryste på hovedet af og tænke at jeg er en totalt amatør. Men det er helt ok!

Hvad forbinder du med mad? Hvad gør dét at lave mad for dig?

Madlavning er afslapning, afstresning og kontrol. Forstået på den måde, at når jeg laver mad, så er det mig der bestemmer hvordan resultatet skal blive. 100%. Efter en lang dag på job hvor man sjældent har fuld kontrol over alle aspekter af det man laver, så nyder jeg den der følelse af dels at lave noget super lavpraktisk, og på samme tid at være i fuld kontrol. Jeg er nok lidt af en kontrol freak når det kommer til stykket!

Hvad betyder det for dig at lave mad for andre?

Når jeg laver mad til min familie er det i høj grad et håndgribeligt signal om kærlighed og omsorg. Det betyder meget for mig. Men i det hele taget er dét at lave mad til andre jo noget med at sprede glæde og omsorg.

Springer du sommetider over, hvor gærdet er lavest?
Ja da! OK, det er sjældent at der kommer deciderede færdigretter på bordet hjemme hos os, men diverse færdiglavede ting som f.eks. frosne miniflutes, færdiglavet salsa, dressinger osv. er da ret standard også hos os!

Har du en hof-ret?

Faktisk ikke.

Følger du med i diverse mad-programmer i fjernsynet? Hvis ja, hvilke?

Ja, det er enormt inspirerende. Jeg kan godt lide bl.a. Brdr. Price, The Hairy Bikers og Jamie Oliver. Jeg er mest til ”no nonsens” madlavning.

Hvis du skulle give et råd til nogen, der har lyst til at hoppe ud i at blive mere engageret i madlavning, men som har svært ved at komme i gang (eller måske ikke tør), hvad skulle det så være?

Madlavning er for alle, og det er heldigvis ikke en eksakt videnskab. Det vigtige er at finde glæden i processen, og at være glad og tilfreds med sit resultat, også selv om det måske ikke altid lige ligner det på billedet i kogebogen.

 rustikke grøntsagsboller

Tinas opskrift på rustikke grøntsagsboller – ca. 12 stk

Nu hvor skolen er startet igen, er her lidt inspiration til madpakkerne.
De rustikke grønsagsboller er perfekte til at få bugt med de grønsagsrester der sommetider hober sig op i køleskabet. Det gør ikke noget hvis de er lidt rynkede, og måske ikke ser så spændende ud mere – som fyld i dejen er de helt fine.
Tip: Hvis du hører til dem der juicer på juicemaskine, kan du bruge den overskydende ”pulp” fra juicen som fyld. Velbekomme!

Ingredienser
 • 50 g gær
 • 3 dl. lunkent vand
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk groft salt
 • 400 g blandede rå grønsager
 • 1 dl. græskarkerner
 • ca. 11 dl mel (rent hvedemel, eller ¼ grahamsmel og resten hvedemel)
Sådan gør du
 1. Start med at hakke grønsagerne groft. Derefter blendes de i en foodprocessor eller med stavblender. Blandingen skal ikke være totalt moset; der må gerne være stykker i.
 2. Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie og salt.
 3. Tilsæt grønsagerne og græskarkernerne.
 4. Ælt melet i lidt ad gangen. Når dejen er elastisk og smidig, sættes den til hævning ca. 1 time med et rent viskestykke over.
 5. Dejen vil være ret klistret når den har efterhævet pga. væden fra grønsagerne. Lad være med at ælte mere mel i, men sæt “klumper” af dej på en bageplade med bagepapir (du behøver ikke at forme dem fint – de skal se rustikke ud). Der bliver ca. 12 stk.
 6. Lad dem efterhæve på pladen ca. 20 minutter.
 7. Pensles med mælk inden bagning.
 8. Bages ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: