Smuksering

En neglelaksfetishists våde drøm, eller da lykken tilsmilede mig på Østerbrogade

I dag, da jeg kom gående frisk og frejdig ned ad Østerbrogade, nåede jeg lige akkurat at tænke, at det dog var dejligt, at det var sidst på måneden og at jeg for en gangs skyld stadigvæk havde lidt penge tilbage på bankkontoen. Jeg har den sidste måned været rigtig dygtig til bare at kigge, til at lægge ting tilbage, og til at spørge mig selv, om jeg virkelig har brug for endnu en hårkur i badet, som Chuck kan skubbe ned og derefter bande og svovle over. Svaret til det er for det meste nej.

Så alt det gik jeg altså og klappede mig selv på skulderen over, samtidig med, at jeg klappede mig selv på skulderen for at have skrevet fire sider af min bacheloropgave. Fire sider, som godt nok skal læses igennem circa tredive gange, for det gik lidt stærkt, men det er stadigvæk fire sider, som jeg ikke havde i går. Faktisk havde jeg ingenting i går — men det siger vi ikke til nogen.

Og så skete det. Det, der ikke måtte ske.

“Skete hvad?,” tænker I så. Armageddon? Ragnarok? Begyndelsen på Tredje Verdenskrig med Trump i spidsen? Faldt jeg igennem et hul i noget vejarbejde? Blev jeg torpederet af en hidsig cyklist, der prøvede at spare et nanosekund, fordi deres tid er meget vigtigere end alle andres? Skvattede jeg over en af de mange skæve brosten? (Okay, jeg skvattede faktisk på en måde, men det kommer jeg til senere.)

Næ, jeg så såmænd bare et skilt med de smukkeste ord, jeg nogensinde har hørt:

Neglelak: 10 kr. Førpris: 80 kr.

That’s right. Body Shop havde en stor kurv stående udenfor med neglelak – lutter neglelak – der var sat ned fra 80 kr. til 10 kr. “Fuck,” tænkte jeg. “Jeg elsker mit liv,” tænkte jeg. “Der røg de penge,” tænkte jeg.

Og så kastede jeg mig over kurven, på samme måde, som jeg plejede at kaste mig over den friturestegte afdeling i en buffet, og det gik vildt for sig. Til sidst havde jeg så mange neglelakker i hænderne, at jeg var ved at tabe tre af dem, så jeg gik indenfor for at spørge, om jeg måtte låne en kurv. Det var så her, jeg skvattede, for der er et mega højt trin op, som jeg ikke lige havde set. Min yndefulde entré mindede mig lidt om dengang, da jeg sad i kørestol, og Chuck og jeg ville fejre vores årsdag på Z-Sushi på Østerbrogade. Vi var begge to så ivrige (og jeg var på morfin), at vi kørte direkte ind i en postkasse (ja, med kørestolen), der hang lige som man gik ind af døren. Ingen var i tvivl om, at vi var ankommet, lad os sige det sådan. Og sådan skal det også være, sgu!

“Selvfølgelig, her er en kurv,” svarede butikekspedienten, og sagde så, “Der er flere neglelakker på tilbud herovre.”

Der var guld. Der var sølv. Der var glitter. Der var en babylorte-grøn farve, som jeg alligevel lagde tilbage. Lutter lykke. Her er hvad jeg endte med:

Og nu tænker I sikkert, “Øh, Sofie, hvori ligger forskellen i farven på de neglelakker der? Er du så neglelaks-shopaholic-agtig, at du er begyndt at købe flere af de samme?”, til hvilket jeg kun kan le arrogant og svare flabet, “Øh, NEJ?”. Nuance-forskellene er da klare for enhver, hallo.

“Du forstår ikke — det er ligesom juleaften for mig, det her,” sagde jeg, for lige at skrue lidt ekstra op for den pinlige stemning, jeg har en tendens til at føre med mig. Det var ikke nok, at jeg var tæt på at rive gulvtæppet op, da jeg trådte ind af døren, og nærmest råbte “UPS!”. Nej, fordi jeg ikke kan holde kæft, sagde jeg så, “Altså, jeg har jo ret mange derhjemme allerede, men de tørrer jo ud.” Okay, lad mig sige for det for os allesammen: Det sagde hun også i går.

Og fordi butiksekspedienten var cool, gav hun mig ret. Man kan altid bruge flere neglelakker.

Og jeg endte altså med at købte 15. For 150 kr. i alt. Og så blev jeg også lige medlem – det er jo lillefredag.

Det skal siges, at jeg ingenting ved om Body Shops neglelakker. Jeg aner ikke, om de er gode eller dårlige. Jeg er dog sådan indrettet, at jeg vælger at tro på det bedste i neglelakker; så må det bære eller briste. Jeg glæder mig ihvertfald mega meget til at lege med dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: