#Bloggeradvent
Bloggeradvent,  Føljeton

Min deltagelse i #bloggeradvent: En kort præsentation af mig

#Bloggeradvent

Jeg ved godt, at vi knap nok er kommet ind i november, og at julen stadigvæk føles som noget, der ligger langt ude i fremtiden, men jeg er lidt tidligt ude i år, da jeg nemlig har meldt mig til Jeanettes årlige bloggeradvent. Det betyder, at jeg har fået min helt egen nisse, Mette, der skal sende mig fire pakker, som skal åbnes og blogges om hver søndag i advent, og jeg er så til gengæld blevet nisse for Michelle, som jeg skal sende fire pakker til. For at vores nisser hver især kan lære os bedre at kende, er vi blevet bedt om at skrive et kort indlæg, hvor vi præsenterer os selv, fortæller lidt om, hvem vi er, og hvad julen betyder for os.

Fordi jeg elsker lister, har jeg valgt at præsentere mig selv i form af en liste med ti tilfældige facts. Men først det allermest basale: Jeg hedder Sofie, jeg er 28 år gammel, og jeg bor i København. Til dagligt er jeg bachelorstuderende på Københavns Universitet, hvor jeg har engelsk som hovedfag og historie som bifag.

10 facts om Sofie

 1. Jeg elsker julefilm, men har aldrig fået set hele Love Actually. Jeg ved, at mange, der elsker den, men den fænger mig bare ikke. Jeg er mere til de julefilm, jeg er vokset op med, såsom Fars fede juleferie og Alene hjemme.
 2. Jeg er en stolt neglelaksentusiast, med en forkærlighed for holografiske neglelakker (hvem vil ikke gerne have en regnbue på deres negle?). Men alle neglelakker er gode neglelakker.
 3. Jeg er studerende, hvilket giver mig en fantastisk undskyldning for at købe spandevis af kontorartikler. Er det uprofessionelt at tage noter med glimmerkuglepenne? Derudover har jeg også en bulletjournal, som jeg ynder at dekorere med alverdens tape, klistermærker, og fine farver.
 4. Da jeg var lille var jeg besat af Det lille hus på prærien — både bøgerne og tv-serien. Min mormor købte alle ti bind til mig (jeg har dem stadigvæk, og gemmer dem til mine egne børn), og jeg læste dem om og om igen. Det var simpelthen sådan, at når jeg blev færdig med én bog, blev den genlæst med det samme. Da mine bedsteforældre overvejede at købe nabogrunden til deres sommerhus, havde jeg allerede planlagt, at der skulle bygges et lille bjælkehus bagerst i haven, hvor jeg kunne udleve mine Laura Ingalls-drømme; med kyse og det hele.
 5. Jeg elsker krydsord og sudoku, og har næsten altid et hæfte i min taske.
 6. Jeg er på mine gamle dage blevet mere og mere glad for makeup. Jeg er super dårlig til at lægge det på, men synes det er sjovt og hyggeligt alligevel. Eyeliner tror jeg aldrig, at jeg lærer.
 7. Jeg ææælsker mine døtre katte, og alt med katteprint (og andre sjove print).
 8. Jeg knuselsker USA. Det er langtfra perfekt, og der er mange ting, jeg er uenig i, men jeg føler alligevel, at det er mit andet hjem.
 9. I år skal Chuck og jeg fejre jul på Long Island med hans familie. Han tager næsten altid derover til jul, og det skifter lidt, om jeg tager med eller ej. Jeg glæder mig til vores tour de juleudsmykkede huse — det er altså en direkte billet til julestemning. Det eneste, jeg er nervøs ved, er min diæt. Men i teorien kan jeg jo selv bestemme, hvad jeg putter i munden, og jeg må jo bare følge Nancy Reagans “Just Say No!”
 10. For mig er det bedste ved julen alt dét, der ikke forandrer sig, og som er totalt forudsigeligt. D.v.s. Disneys juleshow, lune sweatre, lyskæder, konfekt som har været igennem flere kærlige, men fedtede børnehænder inden det når din mund, Band Aid ’84s “Do They Know It’s Christmas?”; julelysene på Strøget, Baressos klejner, udsmykningen på Magasin, og julekalendre, som jeg ikke længere ser, men som alligevel er en tryg tradition. Sådan er det nok ofte, når man er skilsmissebarn, og juleaften forekommer i forskellig forklædning hvert år.

2 Comments

  • Sofie

   Der er så mange, der ELSKER den, og synes, at det er indbegrebet af julen. Jeg tror måske bare, at jeg var for “gammel”, da den kom ud, så det er ikke en klassiker, jeg er vokset op med. Oh well, to each their own!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: