Livet,  Sofies Tænketank

Chuck har ødelagt vejret (og tanker om at fylde 29)

Dagen før det ellers fantastiske (og atypiske) sommervejr vendte og blev til et typisk dansk sommervejr, ytrede Chuck et ønske om, at det skulle blive bare en anelse koldere – og gerne med lidt regn. ”Bare i et par dage,” sagde han. ”Bare så naturen kan blive vandet lidt,” sagde han. ”Bare så mine ødelagte fødder kan få en pause fra heden,” sagde han. Og jeg benyttede så denne lejlighed til at give ham en lille lektion om det danske sommervejrs historie, og om hvordan der er en grund til at folk løber rundt i bikinier eller bare overkroppe i Københavns stræder i disse dage, nemlig at vi alle sammen er så sommerhungrende, at vi føler, vi har fået en tur til Ibiza forærende – free of charge.

Jo, det har været meget varmt – måske lidt for varmt – og jo, jeg har været ved at få hedeslag op til flere gange, men forskellen på ham og mig er, at jeg ALDRIG NOGENSINDE har sagt det højt. Jeg har måske skrevet det i en sms eller nu her på bloggen, men jeg ved, hvad der sker, når sådan nogle tanker bliver sendt ud i universet. Det manifesterer sig altså. Sætningen ”det er for varmt” svarer til at sige ”Voldemort” i Danmark. Og se, hvor vi er nu. Chuck har ødelagt vejret. Jeg beklager meget, for jeg har trods alt skrevet under på, at gøre mit for, at han bliver en god dansker. Det var ikke med vanilje, det var med chokolade. Måske hvis vi alle sammen går sammen og ønsker, at varmen skal komme igen (og siger det højt en masse gange), kan det modvirke hans ønsker om kulde og regn. Hvad siger I?

Heldigvis var vejret vidunderligt på min fødselsdag, og jeg siger ’heldigvis’, da jeg selv synes, at jeg har været en god pige/kvinde/menneske hele året – og jeg vil ikke have andet siddende på mig. Bum basta. Hvis jeg skal reflektere en anelse over det forgangne år, er jeg kommet frem til, at det har indeholdt mange betydningsfulde begivenheder. Jeg blev færdig med min bacheloruddannelse og blev kandidatstuderende; jeg opnåede et betydeligt vægttab – noget, jeg havde drømt om virkelig længe; min veninde fik endelig sin ønskebaby, som altid vil have en helt særlig plads i mit hjerte; jeg fik øjnene op for søde kartofler, rosenkål, og supper fra Irma… og listen kan blive ved. Og så fik jeg ENDELIG min Kay Bojesen abe: en gave fra min dejlige mor, som vidste, hvor uendeligt meget den betød for mig. Aben får sit eget indlæg, for det fortjener han.

Det har været endnu et dejligt år med Chuck (som synes jeg er ved at blive lidt gammel efterhånden!), hvor vi har hygget os og lavet en masse skægge ting. Det lyder kliché, men hver dag med ham er en god dag – også selvom bølgerne går højt, når vi diskuterer visse emner, såsom klipning af kattenes kløer og om hvordan jordbærplanter skal vandes; og senest: hvorvidt det er okay at ødelægge sommervejret for alle os andre, bare fordi man har tørre fødder.

(Speaking of jordbærplanter, se lige, hvor godt det går. Urban gardening, som man siger:)

jordbærplante

Nu har jeg nået rosinen i pølseenden af mine 20’ere, og selvom jeg som forventet havde en kortvarig krise, har jeg det okay med det. Så godt har dette årti heller ikke været, så måske vil det slet ikke være så slemt, at skulle tage afsked med den epoke om et års tid. Men nu er jeg her, 29 år gammel, og klar på det forestående år, som forhåbentlig byder på endnu mere selvindsigt og store oplevelser.

God søndag til jer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: