Blandet landhandel,  Føljeton

Blandet landhandel #6: Hekseafbrænding, sunde snacks, og jagten på pæne krøller

 • Der er ikke ord, der kan beskrive, hvor ligeglad jeg er med VM. Sorry, not sorry.
 • Nu jeg er i gang med at være en #dårligdansker, vil jeg også lige indskyde, at jeg synes det er langt ude, at man stadigvæk brænder ”hekse” af til sankthansaften. Det kan godt være, at traditionen med hekseafbrændingen ikke har noget med post-Reformationens hekseafbrænding i Europa at gøre, men jeg kan ikke se, hvordan det kan dissocieres fuldkommen fra den mørke del af vores historie. Er der ikke noget andet, vi kan futte af? Hvis vi partout skal futte, altså.
 • Jeg er blevet ”mor” til tre jordbærplanter, som jeg er blevet lige lovlig glad for at vande. Så glad, at Chuck efter at have overværet én af mine entusiastiske vandingsseancer, forsigtigt sagde: ”Du ved godt, at planter kan drukne, ik’?” Til hvilket jeg svarede, at hvis de planter druknede, var de nogle utaknemmelige røvhuller. De skulle bare vide, hvor mange planter, jeg har haft, der er døde af omsorgssvigt. Der er ikke noget, der hedder for meget kærlighed – eller for meget af det gode, for den sags skyld.
 • Jeg pønser på et indlæg med hospitalsanekdoter. Jeg har mange og de er guld værd, hvis jeg selv skal sige det.
  I går aftes blev jeg færdig med Hanne Vibeke Holsts Min mosters migræne: eller Hvordan jeg blev kvinde, og den er altså intet mindre end fantastisk. Jeg har været fan af Holst i mange år efterhånden og har hørt om denne bog mange gange, men det var først, da jeg fandt den i ”bytte-bog”-reolen på Københavns Universitet, at jeg tog det som et overjordisk tegn på, at jeg skulle få den læst. Hvis du leder efter noget sommerferie-litteratur, kan jeg kun anbefale, at du kaster dig over Min mosters migræne.
 • Jeg har fået en underlig lille plet på næsen, som ligner en blanding mellem en bums, en hudorm, og en fregne. Den er meget unik, så den handler nok i Normal.
 • Jeg har tabt mig 17,1 kg. siden jeg begyndte på min nye livsstil, og det er den første sommer i mange år, hvor jeg ikke har været voldsomt plaget af ‘chub rub’ (lårene gnider mod hinanden og giver sår og irritation på indersiden af lårene – utroligt smertefuldt og invaliderende). Jeg er så glad for, at der er kommet mere fokus på denne tilstand, for det er fandeme ikke sjovt.
 • Jeg er blevet helt tosset med Taking the Pea snackposerne, som forhandles i Tiger. Jeg er specielt vild med varianten Cheesy Peasy & Onion. De fås også med wasabi- og chilismag, men den der med ost… ÅH, jeg tror, at jeg har fundet mit nye crack. Der er kun 144 kalorier i sådan en pakke (140 i den med wasabi), så jeg vil mene, at den er diæt-venlig.
 • Jeg har besluttet mig for, at jeg skal være sødere og mere hensynsfuld, når det kommer til mit krøllede hår. Jeg er stadigvæk ikke helt overbevist omkring Curly Girl-metoden, men jeg kan godt se idéen om brug af shampoo og balsam uden henholdsvis sulfat og silikone. Når jeg har brugt min nuværende shampoo og balsom fra L’Oreal op, vil jeg forsøge mig med nogle alternativer fra Normal. Ville andre krøltoppe være interesserede i en dokumentation af min ’rejse’ fra tørhed og krus til (forhåbentlig) lækre krøller?
 • Jeg har fået 10 for en eksamensopgave/klassefremlæggelse, som jeg var overbevist om, at jeg ville dumpe. Jeg stadigvæk mareridt om fremlæggelsen, for det var nok noget af det mest usammenhængende og kiksede, jeg nogensinde har præsteret. Faktisk var jeg allerede begyndt at forberede mig mentalt på at skulle til reeksamen. Jeg er ovenud lykkelig og mit hjerte hamrer derudad, men jeg sidder også med den sædvanlige følelse af, at der må være blevet begået en fejl – og at de har forvekslet mig med en anden. Men – hvis det 10-tal var ment til mig, og det må man jo gå ud fra, at det var – så er det helt klart opgaven, der har trukket det op, for den fremlæggelse var et flop af episke proportioner og er allerede godt på vej til at blive fortrængt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: