Blandet landhandel,  Føljeton

Blandet landhandel #7: “Ting jeg ikke forstår”-edition

Jeg har fået uventet besøg af Røde Ragnhild (undskyld til alle, der hedder Ragnhild), og hun har det med enten at gøre mig PisseMaveSur – sådan old man style – eller PæntMegetSørgmodig. Måske er nogle af punkterne i dette indlæg lidt præget af besøget af Røde Ragnhild, men jeg står altså ved det hele. Amager halshug, hånden på hjertet, frikadellen over plankeværket… øh, nårh nej.

Okay, her kommer en liste indeholdende omkring 5% af den samlede mængde af ting, jeg ikke forstår. Enjoy!:

– HØJE FRISURER I BIOGRAFEN

Hver gang jeg går i biografen, oplever jeg minimum én person, som har valgt at sætte sig midt i salen, samtidig med, at de har valgt at sætte deres hår i den højst tænkelige frisure: barselsknolden/springvandet/palmen/ananasen – kært barn har mange navne.  Jeg er selv fan af (barsels)knolden og bruger den flittigt, specielt på dårlige hårdage, men jeg synes det er almindelig sund fornuft, at man selvfølgelig ikke vælger en frisure i biografen, der muligvis kan begrænse andres udsyn til lærredet. Hvis man partout skal knolde, sætter man sig selvfølgelig bagerst i salen. Common sense?

– SUPERMARKEDER, DER STILLER FRUGT I SOLEN

Jeg er med på, at det er en god forretningsmodel, at have diverse tilbud stående ude foran supermarkedet. Det fanger folks opmærksomhed og ender ud i mange impulskøb, og det er jo altid godt. MEN, når det så er sagt, så forstår jeg ikke, hvorfor man vælger at have frugt stående i den bagende sol, når det ender ud i rådne kirsebær og bløde vandmeloner. Det forkorter holdbarheden helt vildt og bidrager til madspild. Der er nogle butikker, der har fanget idéen med at afskærme eksempelvis frugt fra solen, men det er et særsyn, og jeg forstår ikke hvorfor.

– TRAFIKPROP I BUSSEN

Okay, vi er ikke helt færdige med de sure opstød – sorry! Sidste gang. Nu til et andet irritationspunkt i det offentlige rum, som kan bringe det værste og mest ucharmerende op i mig: folk, der går ca. én meter ind i bussen, for så at stoppe op og dermed blokere andre fra at komme ind/finde et sted at sidde. Det er fint, hvis man gerne vil holde sig tæt til midterdøren, men træd da et skridt til siden, så der ikke dannes trafikprop.

– 90% AF WESTWORLD

Ærlig snak. Jeg kan simpelthen ikke følge med.

– HVORDAN MINE KATTE IKKE BLIVER TRÆT AF DET SAMME MAD DAG UD OG DAG IND

Mine katte (læs: pelsede døtre) er store fans af tørfoder og har altid været det. Vådfoder interesserer dem ikke og har aldrig gjort det – til gengæld elsker de de mest random ting, såsom Nettos øko salatmix (meget specifikt!), regano-ost, tomatsuppe, og vaniljeis fra Easis. De er lige så underlige som deres mor! Anyway, jeg forstår simpelthen ikke, at de ikke bliver træt af at spise det samme tørre mad hver evig eneste dag, flere gange om dagen. Bevares, jeg er også meget forudsigelig, når det kommer til min kost, men det virker bare så kedeligt. Men, altså – entusiasmen er overvældende, så vi fortsætter med tørmad og lidt underlig menneskemad her og der.

– MIT HÅR

Mit hår og jeg er virkelig ikke gode venner for tiden. Måske er det varmen, eller måske er det fordi jeg endnu ikke har lært at samarbejde med mine krøller. Sidstnævnte arbejder jeg dog på, og der kommer en opdatering på min Curly Girl-proces snart. Jeg må lavet en tid hos søde og dygtige Dorte, som med sit magiske touch altid sender mig afsted med supermodel-hår, der får folk i 5A til at hviske: Maybe she’s born with it? Maybe it’s Dorte. Svar: Det er altid Dorte.

– AT JEG IKKE HAR OPLEVET LANGE NEDERDELE FØR EN ALDER AF 29 ÅR

Har jeg boet under en sten eller hvad? Hvorfor har jeg altid insisteret på en længde til midt på låret, når det har givet mig konstant stress i forhold til at nederdelen skulle sætte sig fast i underbukserne – eller at jeg grundet den danske blæst skulle lave en Marilyn Monroe midt på Kultorvet? Jeg er ikke helt færdig med lår-længden, men nu har jeg et godt alternativ til mine dage med dårlige nerver. Kan anbefales!

***

Okay, det var vidst det for denne gang. Nu vil jeg se Grand Designs på Netflix med mine katte og Røde Ragnhild. Hav en dejlig tirsdag!

*Billedkilde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: