Smuksering

Sofies store neglelaksguide

Dette indlæg er hverken sponsoret eller indeholder affiliatelinks/reklamelinks. Jeg er bare virkelig glad for neglelak og tænkte, at jeg ville dele min rutine samt mine yndlingsprodukter, for måske at kunne introducere noget nyt for mine med-neglelaksfetichister.

Lad mig dog starte ud med lidt selvmedlidenhed, for det skal der jo også være plads til. I går var en sorgens dag, da jeg knækkede min pegefingernegl (og måtte file alle de andre ned i solidaritet, #nailssupportnails), efter at have udsat den for lidt for meget. Pegefingernegle er generelt meget udsatte, og qua min sygdom er nogle af mine negle mere skrøbelige end andre. Det er derfor ikke produkternes skyld, men blot mine negle, der er dumme.

Meen, selvom mine lange negle gav mig masser af plads at boltre mig på ift. designs, osv, er det egentlig også meget rart at starte forfra. De vokser jo relativt hurtigt, og i mellemtiden vil jeg give dem masser af tender loving care, så de kan genopstå glade, sunde, og samarbejdsvillige – dvs. med på at være dækket af neglelak hele tiden.

So, without further ado, her er min liste over mine favoritprodukter, når jeg leger neglesalon derhjemme:

1. Basecoat

Mavala Mava-Strong Basecoat

Det er min erfaring, at en god basecoat (og topcoat ikke mindst!) er alfa og omega i forhold til manicurens levetid. Jeg har prøvet en masse forskellige “almindelige” basecoats, men er nu gået over til at bruge en negleforstærker i stedet. Jeg har altid haft meget skrøbelige og bløde negle, som flosser let, og brugen af en negleforstærker har simpelthen hjulpet så meget. Jeg sværger til Mavalas Mava-Strong Styrkende Underlak, som forhandles i Matas for 114,95 kr. Prisen er bestemt pebret, men for mig har det været en god investering.

Inden for neglelaksverdenen (som er ret nørdet), er der delte meninger omkring brug af negleforstærker, alt efter om det er en strengthener eller en hardener. Nogle sværger til hardeners; andre mener, at den type forstærker gør neglen for hård og dermed mindre fleksibel, hvilket gør den mere tilbøjelig til at knække. Her er jeg tilbøjelig til at give nej-koret ret: nail hardeners er et no-go for mig. Been there, done that.

Nail strengtheners, derimod, bibeholder neglens fleksibilitet, hvilket er vigtigt, hvis man f.eks. er klodset (ligesom mig) og har til vane at hamre neglen ind i forskellige hårde objekter. Don’t do that! Jeg påfører som regel to lag, inden jeg går videre til neglelak – just to be safe!

OBS: Jeg kan virkelig anbefale Mavalas Negleskjold 1+2, hvis du som mig har skrøbelige og tynde negle. Det brugte jeg i en periode, og det hjalp rigtigt meget.

2. Neglelak

Det har taget mig MANGE ÅR at kunne påføre neglelak uden at min hånd efterfølgende lignede noget en to-årig havde malet til sin mor i vuggestuen. Nu kan jeg arbejde med næsten alle slags pensler, godt nok med tungen lige i munden, men det er klart nemmere at arbejde med lakker, som har brede og tykke pensler. Man skulle tro, at små og tynde børster var gode ift. præcision, men det er faktisk nemmest, når man kan dække hele negleoverfladen med blot et par strøg.

Mit yndlingsmærke for tiden er H&M, som jeg synes gør det strålende med deres neglelakker. Penslen er bred, konsistensen er hverken for tyk eller for tynd, og så har de næsten allesammen en super dækkeevne. Derudover findes de i et væld af farver. Det er også min erfaring, at der går lang tid før de begynder at skalle af, hvilket også er et mega plus i min bog. En guldstjerne til H&M herfra – også for den rimelige pris af 39,95 kr. Jeg kan også anbefale Appeal4 (forhandles i Normal) og O.P.I (forhandles i både Normal og Matas – dog er de langt billigere i Normal).

3. Topcoat

Min Seche Vite Top Coat er mit crack, som bliver købt igen og igen og igen. Matas har (meget ubelejligt) sat prisen op med 25 kr. på denne (I see you and your business strategies, Matas!), så eBay har overtaget rollen som min topcoat pusher. Der kan man virkelig spare mange penge! Men, hvis man er utålmodig kan den fås i Matas til 124,95 kr. – jeg nægter dog at belønne dårlig opførsel. Jeg foretrækker at påføre et tykt lag (en lille dråbe på penslen til hver negl), og nogle gange får den lige en ekstra gang for Prins Knud.

Jeg har prøvet mange, mange forskellige topcoats, men intet slår Seche Vite. Den tørrer ekstremt hurtigt (som “jeg kan gå i bad efter 20 minutter”-hurtigt) og beskytter neglelakken fra alle slags sure huslige pligter. Med andre ord: det ikk’ så ringe endda.

Jeg har også hørt gode ting om Essies Gel-Setter topcoat, som sagtens kan bruges som topcoat over almindelig neglelak – jeg har dog ikke selv prøvet den. Den kan, så vidt jeg ved, købes i Normal.

4. Neglelakfjerner

Jeg vælger bevidst at gå uden om neglelaksfjerner med acetone, da det skrappe kemikalie udtørrer mine negle helt vildt. Der er ingen tvivl om, at processen er væsentlig kortere, hvis man bruger neglelakfjerner med acetone, men hvis man gider at bruge et par minutter ekstra, synes jeg acetonefri neglelakfjerner er at foretrække. Jeg er flittig bruger af disse fra Normal, som tilmed dufter godt – og så koster de kun 10 kr! Mærket hedder Oxpecker.

5. (Nødvendig) Negleforkælelse

Hver gang jeg giver mig selv en lille hygge-manicure, sørger jeg for, at give mine negle lidt ekstra kærlighed. Det betyder, at jeg efter at have fjernet den gamle neglelak, bruger en 5-10 minutter på at give mine negle lidt massage med diverse negleolier. Her bliver jeg lige nødt til at slå et slag for ganske almindelige madlavningsolier, som gør et glimrende stykke arbejde ift. at tilføje fugt til neglen. Jeg bruger selv olivenolie, som jeg kommer i en lille skål, og lægger så mine negle i blød i en fem minutters tid. Mindre kan sikkert også gøre det, men når man nu alligevel ser Barnaby, du ved.

Jeg har hørt, at jojobaolie skulle være den allerbedste type olie for negle, da netop denne olie absorberes og fugter, som var det kroppens egne naturlige olier. Men, men, men – det er edder dyrt at købe her i Danmark, synes jeg. Med andre ord: jeg skal sgu hamstre, når jeg kommer til USA, hvor sådan noget koster en slik.

Og så er der negleolierne fra Essence, som jeg også synes er fine. Jeg bruger deres nail repairing oil og deres hydra nail care oil, som begge koster under 21 kr. De er ikke specielt vigtige, men dufter virkelig godt! Essence forhandles bl.a. i Føtex og Bilka, MEN det lader til, at produkter såsom negleolier, osv, kun forhandles i Bilka.

Min pointe er dog, at der ingen grund er til at gå ud og investere i alle mulige dyre olier, som skulle være specielt lavet til neglene. Hiv olivenolien (eller hvad man nu har i køkkenskabet) frem og brug det. Og husk så at vaske hænderne (og især neglene) grundigt bagefter, så neglene er fuldkommen oliefri, når neglelakken påføres.

Og det var så dét – ihvertfald indtil videre. Der kommer snart et indlæg, hvor jeg deler nogle tips og tricks, som forhåbentlig vil være behjælpelige for andre negle- og neglelaksentusiaster. Jeg vil også meget gerne høre om jeres yndlingsprodukter, da jeg altid er med at prøve noget nyt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: